Fler svärmar!

Hej Alla
Nu har vi fått in en ny svärm till med små arga bin, de är minnsan inte nådiga. Tre meter är säkerhetsavståndet innan de anfaller, så där skall bytas drottning först av alla. Det tar ett par månader innan de lugnar sig så det kommer till att flyttas så gubben kan traska runt på tomten utan att klä sig för fullt. Det är snart på G med nya drottningar också, det blev lite ruckat på grund avv grabbarnas påhitt och sjukhusets behandling av patienter.Men honungen flödar in vad vi kan se, inte i alla hus för det är lite småslött i några, de har inte kommit igång med ägglägning av rätt dimension.
Han har avslutat sin behandling av cellgift, lite tidigare än vad han själv ville. Men har man det illamåendet och inte får rätt på det så skadar det kanske mer än det hjälper. Så nu kommer kontrollerna på löpande band här med röntgen och blodprov i massor för att se om det har minskat något. Annars kan det bli lite tufft till jul kan jag tänka mig, för då hade han tänkt att vara i full gång med arbete och annat. Kroppen är lite slö just nu, det är hela han förresten, men nu försöker han få lite krafter tillbaka så han kan fixa nästa kur.
Grabbarna hans, har börjat rumstera i hans hus och lagt in lite sten och ersatt det jordtramade golvet, nästa vecka pratas det om gjutning och mer arbete. det kanske blir beboligt till hösten, man vet aldrig vad som händer här ute på landet i de vilda ko-markerna..
Nu kan man knappt vara ute på kvällarna, för korna råmar i ett. Är de inte brunstiga (saknar en redig tjur) så tycker de inte att de har vatten så det räcker eller gräset är inte gott nog. Det är minnsan inte lätt att vara kvinna på fyra ben med fyra magar.
Ha det sött
Bi-Gitta

Sommar på G

Hej Alla. Då är sommaren på gång med stormsteg, vilket syns i kuporna. Det är full aktivitet, både hos bi-odlarna och hos oss. Det vaxas för fulla muggar av pojkarna och sätts in nya skattlådor för att klara anstormningen av honung som vi samlar in. Vädret har bilvit idealiskt för oss med små skurar som vattnar upp blommorna så där blir någon nektar för oss. Gubben skall in på ny behandling i nästa vecka sedan blir det dags för drottningodling, så vi kan få nya snälla drottningar igen. Mellansonen var lite "kagig" och döpte den argaste drottningen efter sin mor, fast den får samma namn efter det är bytat också med en tvåa bakom. Kan inte vara lätt att vara mor till en sådan spillevink till son. Avelsmaterial skall beställas under Ibs behandling så det är bara till att köra igång när han är lite bättre. Det finns två bra kupor att göra det på. Så det blir i både Tollstorp och Pärup som det skall fixas nytt i. Det skall också planeras för framtiden så att Sonen får ett eget avelsmaterial att använda. Så en berest drottning kommer vi att få i samlingen, vilken ö hon skall befruktas på är idag inte klart, men det skall bli spännande att få fram en egen avelsstam. Ib har återigen varit inne och underhållit sjukhuspersonalen i Lund, hans telefonstolpe till ben vill inte riktigt som han och läkaren hade planerat. så nu har han fått en lång vit strumpa, ser komiskt ut med en halv strumpbyxa på en man. Sonens student har avlöpt med full glädje för alla, kul att få in full på ett så här gömt sätt. Han var lite trött efter allt festande och ser framåt mot en lugnare period i livet, med mer arbete och slit för kroppen så att den blir trött av rätt anledning. Gubben har även varit och hälsat på den nyfödde Eline och gratulerat föräldrarna med en frukost och satt griller i huvudet angående namnet på tösen. Känns skönt att kunna rucka på det som var spikat och klart. så nu har Jenny två barn att ta hand om men det ser ut som att den äldste kan snabbt lära sig var skåpet står, iaf fråga om det!!
ha det gött
Bi-Gitta

Budgettvård

Hej Alla. Nu har Ib råkat ut för det senaste inom vården. Han sökte för en befarad propp i sitt ben. Började med att ringa sjukvården för att få ett klokt råd, som skickade honom till vårdcentralen i Hörby. Där gick det faktiskt undan och man konstaterade snabbt att det var en propp. Härifrån gick det med kompistransport till Akuten i Lund. Efter ett par timmar landar han in på första röntgen, där visar det faktiskt också att det är en propp men inte omfattningen av den. Tillbaks till akuten på deras underbart mjuka säng och vänta ytterliggare ett par timmar för ultraljudsundersökning. Den visar att det är en propp som sitter i nedre delen av magen. Efter ytterliggare en timme bestämmer man sig för att han skall läggas in och ger honom en spruta med blodförtunnande. Kl 1900 kommer han in på en avdelning för vård. Här får han första matbiten för dagen...Pratar med en läkare vid niotiden om att han troligtvis skall stanna fyra till fem dagar för att se att det går på rätt håll. Orsak till hela eländet är troligtvis cancern som kan orsaka proppar av detta slag. Morgonen därefter när frukosten inmundigats så kommer nästa nyhet, han skall skickas hem efter en snabbkurs i hur man tar sprutor. Kommer hem innan lunch....
Det här måste vara de nya besparingarna som slår till på sjukvården och det är bara till att gratulera hur snabbt de gick att lösa Ibs proplem.. proppan är kvar , han har ont, men han kan själv kurera sig... undras vad nästa steg blir inom sjukvården?
med en stilla gubbe i knäet..
ha det gött
Bi-Gitta

Regn

Hej Alla. Då har det kommit, det efterlängtade regnet så det blir någon nektar i blommorna. Även om det skall regna hela veckan så syns det att det skall bli uppehåll så vi kan komma ut och hämta pollen till våra små. Nu är det en vecka utan att fara runt på moppen, kanske även Ib tycker är skönt för han är inte riktigt i form. På måndag kör vi igång med kur fem och än så länge så har han fina blodvärden, tillräkligt för att få behandling! Han skall kläcka fram lite höns till en kompis, undra om han själv ligger och ruvar på dem? han har ju alltid varit lite säregen av sig!!
Han har köpt fröer, tomatplantor, det skall bli spännande att se vad han får fram, han är ingen stjärna på krukväxterna därinne. Så det kan sluta precis hur som helst. Hans far däremot är en man med gröna fingrar, han har ett drivhus som han fyller med allehanda växter, han har nog premiärätit sina första nypotatis, det är så man blir avundsjuk..
Jenny har fortfarande kulan kvar enligt den sista rapporten från Huggedrängen, men det skall väl snart vara över annars är risken att det blir en elefant!!
Snart skall det firas student för mellansonen, får hoppas att han får fint väder och att alla kommer. Det är hårda sista veckor på naturbruksgymnasiet, han är trött och hängig. man skulle tro att de festar natten lång varje dag för gemensakens skull. Det är klart har man levt som en familj på skolan i tre år sätter det sina spår.
nu skall det ut och spanas om det finns några nya blommor på G
ha det
Bi-Gitta

RSS 2.0