Superkatten

Jag och Ib gick och meckade i verkstan igår och då kom vår lille musjägare fram och hälsade, Så då lyckades vi föreviga henne på bild.
Då har vi fått ihop Fräsen, det var inte som jag trodde att man hivade en katt i rumpan så den fräste! Utan man har den till att bearbeta trä med, katterna bara vässar klorna på trä, blir inte riktigt samma.
Hemskans vad det blåste igår, ett stycke av taket på logen for iväg och landade ute på ängen. En plasttunna har fått fötter och försvunnit, kan undras om den tyckte det blev dragigt utan lock?
Våra hus klarade sig bra men det är för att vi bin är så "jordnära"..
Ikväll skall vi heja på Danmark när de spelar handbollsfinal, så det blir att resa till Trelleborg och hålla  Ibs Pappa sällskap så han inte blir hes..
ha det honung
Bi-Gitta

image18

Fräsen

image21

Vära Hus



image16

image17

Mor & Dotter

Verktygsmakaren

Idag satte vi ihop en del av verktygen i snickareboden, satte fast dem i borden så de inte flyger omkring som vi gör. Han har inte dragit all el än så han snubblar runt på alla sladdar, tur man har vingar. Det skall bli blåsigt idag så vi har extra tyngder runt fötterna så vi inte blåser bort, det fixar Ib utan för han har en inbyggd stabil tyngd så han står stadigt. Men han är ett ypperligt vindfång, så han kan segla långt bara han öppnar munnen...

Från ett blåsigt Tollstorp

Bi-Gitta


Avfuktare

I fredags åkte vi till Trelleborg för att hälsa på en del av släkten och hämtade hem vår nye avfuktare som skall få ner vattenhalten i honungen till de anbefallda 20 %. Så jag fick följa med och godkänna apparaten, den ser väldigt trevlig ut, det finns en filterfunktion på den också, så kommer någon in och fjärtar i torkrummet så försvinner den snabbt som ögat och försämrar inte honungen. Imorgon skall jag följa med Ib på hans promenad för att se vad som finns i det närmsta grannskapet och vilka blommor och fruktträd vi kan se fram emot till våren, han har köpt nya promenadskor, han tror han blir snabbare av det, pyttsan han rastar inte ett fullfjädrat bi.

Musik

Jag var i verkstaden igen och Ib spelar musik för alla i grannskapet och han spelar bara sådan där skrammelrock, en grupp tycker jag om, om han inte spelar för högt och det är Nigthwish, hon sjunger så vackert. Jag lyssnar mest på country annars men Ib tycker det är lite mesigt så det spelas sällan. Ibs mellanson spelar mycket svensk dansband och det är perfekt, då kräks Ib. Ett mycket raffinerat sätt att terra ib på. Önskar alla en snöfri helg..Bi-Gitta


Musjakt

Idag har det varit musjakt. Inte samma som när Ib jagar mus. Men vi hade alla gårdens katter till hjälp så där fanns Schack & Matt och deras källing Fläcken. Musen har varit och nosat på vår kupa flera dagar i följd och när vi väl uppmärksammat katterna på det så hände här saker. Det var en vild jakt som slutade utanför stallet. Det var Matt som var den store organisatören och jagade in den (musen)i en hörna, så den inte kunde komma undan och sen släpptes Fläcken fram för att göra det färdigt. Huu jag är glad att jag inte är en mus, det var ett långdragigt lekande innan musen dog. Tyckte nästan synd om stackaren. De kan hålla sig inne hos Ib för han tar inte ens in katterna så då kan han ha lite bry.

image13

Månne om hon vill släppa musen..

image15

Jaktparet tillsammans, Schack & Matt


Tips

Nu i förkylningstider så skall jag komma med ett litet tips, de flesta tror att det är honungen i teet som lindrar mot hosta och förkylning. Det gör den nästan men för att få bättre effekt så skall man ta en sked honung innan man dricker teet, sen kan man givetvis ta en i teet också! Orsaken är att när honungen blir uppvärmd så mycket förstörs flera av de "goda" ämnena som hjälper, så ta det kallt med honungen i dessa tider.

Ibs mentor Sven tar en stor matsked honung varje morgon, det är väl därför han är så frisk och aktiv (gubben är bara 71 år),


Nya Hus på G

Snåljåpen har varit och köpt miniskovlar till oss för att vi själv skall skotta bort snön som hamnade vid flustret. Sicket slavarbete han har satt oss till. Det får han tillbaka till sommaren var så säker.

Jag var inne en runda i verkstaden hos Ib och ser att han har förberett på att bygga nya hus till oss, han skall ha en odlare till att starta också. Hon heter Helena. Helena får nog mycket att stå i när hon skall börja. Hon skall bygga tio hus med ramar och två bottnar och två varma tak. Undrar om hon är lika snål som Ib och inte sätter in fönster, det är så trevligt när man kan titta ut på vädret utanför så man vet vad som komma skall.

image10

och här skall det snickras helt otroligt i den röran! Han lär få bjuda in Helena så hon kan städa innan det sätts igång något.

image11

image12


Snökaos

Nu är vi förbereda på att vintern skall slå till med snö och kyla. Det kom inatt men Ib menade på att det var inte så farligt än, vad vet han om det?? Alla mössor och vantar ligger framme, det är bara kängorna som tar så stor plats att de ligger längst in i hörnan. Vi får väl hoppas på en mild vinter, ni skall bara ana vilket sjå det är att ta på sig tre par kängor och alla skall göra det samtidigt.


Nyårsbal

Det var en underbar natt med raketer och bal

Nyårsbalen  startade med en drink av honungsmjöd,  efter blev det honungsgriljerade revben med rotfrukter, och till efterrätt en arabisk favorit: honungskaka och glass.

Det var Bee Gees som spelade upp till dans finalen var givetvis "you should bee dancing"
det är jag som är mitt i på sista bilden med glitter på benen

sticks bara lite lagom
BiGitta

image6

image7

image8


RSS 2.0