Vattenläcka

Hål i Taket

Idag har vi letat läckor i taket på Ibs hus, det droppar i innertaket säjer han, så han kan inte sova.  Det kommer in vid skorstenen som inte används, det finns en glipa vid putsningen, men det går inte att åtgärda förrän till våren så han får hoppas att det bara snöar i fortsättningen. Då lär han få skotta också så att vi kan komma ut och lufta oss. Kvittar hur han gör, jobb får han!


Skivor

Igår var vi och hämtade färdig sågade fajan-skivor som skall vara till våra hus, vi fick lite till bottnar också. Det blev ett snack med Sven, så att vi är på spåret när det gäller drottningodlingen som vi skall starta snart och nästan alla förberedelser är gjorda. Så i helgen skall det spikas på tummar (det blir gula och blåa) och läras ut en massa nya svordomar, det blir säkert på flera språk, antagligen kommer Helena och spikar också, så det blir det säkert någon tysk harang med. Det har varit lite tillsyn till samhällena för att se att alla lever och har hälsan. Vilda Annelie hade ingen mat kvar, så där blev det satt in lite socker så de klarar sig fram till blommorna står i sin prakt. Hos oss var det knappt så vi kunde komma ut, så där blev det rensat och vi fick in lite frisk luft. Snart dags att lufta motorcykeln också, skall bli skönt så fort det blir vår och dra några repor..


After Work

Idag körde vi in om Sven och beställde material till våra nya hus, lister och väggar som vi skall ha. Ib övertalade Sven att såga upp skivorna till honom och Helena, i gengäld så skall de gå på kurs. Nog inget svårt för Helena, men Ib!! Ja vi får väl se vad det blir av detta.
De skall på första föreläsningen på torsdag i S,Sandby. Ib fick också adress till en plastleverantör för drottninglådorna, så det bär iväg dit imorgon efter jobb.
Ja jag kommer ut på resa i alla fall. Ib han får nog kontakta sin bror för att få mer material som Sven inte kunde ordna. Så det blir säkert en omväg till Trelleborg innan vi kommer hem imorgon.

Trött men lycklig

Bi-Gitta


Kontrakt

Bara för att ni skall få en uppfattning hurdan ägare vi har skall jag berätta följande. Alla bin skall skriva på ett kontrakt som har en hel drös paragrafer.


§1. vi får inte sticka någon människa eller djur.

§2. vi skall lägga honungen i rätt ram, H står för Hallon, M står för  Maskrosor, R för Raps., S för skogsblommor, L för lind, lj för Ljung, K för klöver. Omärkta är resterande som trädgårdsblommor, kastanjeblommor och allt annat (där ingår lus).

§3.vi skall lägga Pollen i hans pollenfälla

§4. vi får inte stjäla från andras kupor.

§5 vi får inte bjuda in några andra än våra rasfränder, så inga getingar och humlor får finnas i kupan.

Så som alla förstår måste vi kunna läsa så hela vintern sitter vi i Ibs kammare och följer med på vita tavlan så vi lär oss. Bryter vi mot någon av paragraferna så har han rätt att bestraffa oss. Han har en jättestor mattebankare som han slår efter oss med, men där är så stora hål så han träffar ingen, men det begriper han inte. Men vi följer noga §2 för att vi skall kunna få ut en god honung,

 Ibs favorit är den från maskrosorna. Den är så smörig och len i smaken och har mycket sommarsmak i sej.

Pollen har också mycket sommarsmak, det förvarar han i frysen. Man tar lite vaniljglass och strör lite pollen över så har man hela sommaren i munnen., mycket gott!!
ta det honung
Bi-Gitta


Sågspån!!

Nu fräses det i snickarboden och det är inte katterna som gör det. Maskinen som skall fixa vårt ramverk till kuporna är igång och de första listerna har blivit färdiga. Det blev lite knåp och knep innan det funkade som det skulle. Ib han bara gnäller idag, han har blivit förkyld och så är han en man! Men han jobbar i verkstan och spelar "rälig musik", och det är så spånorna ryker. Han har nog tagit mer än honung till frukost imorse.


RSS 2.0