Tuffa Tider

Nu tryter det med gubbens ork och blodvärde, men nr 4 är genomförd så då är det bara två behandlingar kvar. Det ser vi andra fram emot när han kan fixa lite hos oss. Maskrosorna har börjat spira, tyvärr så är rapsen också på gång. Det liknar förra året med allting så tidigt innan vi har kommit igång, vi får väl hoppas på lite regn i år, så att honungskörden inte torkar in. Getingarna ser ut som att det skall bli många av. De är igång med att bygga för fullt och käkar trä för att bygga sina bon. Ib får väl klä sig ordentligt och gå en match med dem. De är några snikna tjyvar som stjäler så mycket de kommer åt, i alla fall hos oss. De gillar vår honung lika mycket som Ib gör. Humlorna syns också i stort antal, kanske tur så att det blir pollinerat när vi inte är riktigt igång. det är Stenhumlorna som vi har sett mest, stora bombare som hörs långa vägar, skulle tro att de lyssnat på Ibs moppe när den brummar.
ha det gött
Bi-Gitta

Blod

Hej Alla
Nu har vi kuskat runt i skåne och terrat gubbens arbetskamrater. En runda i Höör, där blev det glass och kaffe, tittat på en stor kula, som snart blir en bebis. Stackars Jenny , hon får snart två småbarn att at hand om!!
Vi avverkade en kaffestund men tillföljande grillning i Svedala, det var nära att Ib hade fått sig en omgång i schack gentemot värdens son, snyggt spelat för en grabb på 9 år.
Sedan har vi varit i Ystad och fått kaffe där med och tittat på snygga motorcyklar, ja ibland är livet härligt för oss alla som kan åka hoj..
Vi har även varit igång och pratat med Lunds biodlare, så framtiden är säkrad för Ibs mellanson, det skall plockas fram nytt avelsmaterial så vi får snälla drottningar i våra kupor.
Bilen har blivit lagad så nu kan vi välja vilket fordon som skall användas, kan kanske spara oss för en förkylning.
Ib skulle haft en behandling i veckan men den har blivit uppskjuten till nästa vecka, Det har varit lite klent med uppbyggandet av ett bra blodvärde, så nu får kosten bli mer malt och humle och en och annan urkrammad vindruva. det skall höja ens livskraft... eller var det livsglädje, strunt samma det verkar vara en rolig kost.
I kuporna surras det rejält nu, det ser ut som att i nästa vecka kan vi bygga på höjden. Barnkammaren börjar bli full så vi behöver mer utrymme och vi är fler till att bygga ut vaxcellerna. Snart kan vi börja samla in nektar för honungen, vi är lite tidiga i år men håller värmen i sig blir det nog bra.
ha det sött
Bi-Gitta

Påsk

Hej Alla
Då har gubben varit inne och fått sin tredje kur, lite bättre med illamåendet men tappar i blodvärdet, så de som kom på karusellen tappar han på gungorna. Man kan ju inte vinna jämt. Bina har börjat röra på sig så nu är det snart dags för storstädning med nya rengjorda bottnar, lite nya vaxramar och lite blommor. Bara det inte exploderar som det gjorde i fjor, då var våren över på två veckor. En liten lugnare vår ser vi fram emot. Gubben har för sig att han skall rota i trädgården på påsken, plantera in lite nytt och rensa bort gammalt, sickna ideer han har! Trädgård för Ib är en grön gräsmatta med allehanda ogräs och mossa.
Det blir säkert en runda på moppen istället och hälsa på en del kompisar, Det blir kanske tid till annat också, det behövs fortfarande en hand i snickeriet för där har det inte hänt så mycket som det skulle ha gjort.
Det kanske blir lite påskmat också men det finns inget planerat än så länge, bin äter ju inte sill och dricker snaps men Ib hade säkert tyckt att det var gott.
Så om inte annat önskar jag er alla en glad Påsk och massor av påskgodis
Bi-Gitta

RSS 2.0