Honungstider

Nu är det snart dags att slunga sommarhonungen. Dvs de som inte har rapshonung för den skall vara slungad redan annars blir det svårt att få det ur vaxet. Det har varit lite trögt att få Ib till jobba med oss när det inte lyckades så bra med drottningodlingen, men det har visst drabbat flera odlare så han är inte ensam. Men i veckan är det dags att slunga ut lite maskroshonung, och den är efterlängtad av många.
Ib har haft lite annat att syssla med istället, så nu är mer än halva kåken målad. Han kom visst överens med sig själv att det skulle införskaffas nya fönster. Tur att han kommer överens med sig själv, kunde ha blivit svåra överläggningar. Nu skall han rensa upp bland virket som ligger och skräpar överallt också, sågen är lagad och i full funktion.
Det har blivit lite turer på moppen, men nu står den stilla för han har lyckats att bli av med registreringskylten, hur man nu kan göra så! Nu väntar vi med spänning på posten så vi slipper att köra olagligt. Det är marknad i Trelleborg i helgen så ett besök är planerat dit på lördag, kanske händer annat när vi väl är där. Vi hamnar säkert hos Ibs bror om inte annat så på kaffe.
det skall utökas lite i skafferiet, så det har skaffats ett par kycklingar som skall fetas upp till en överdådig vikt för att inmundigas av Familjen Jensen, Ibs söner är ju inte små i maten så det gäller att ha kylen och frysen i gott skick när de hälsar på. Sist blev han av med all sin öl, de store pojkarna gjorde bra ifrån sig när det gällde att tömma ut det. Ib var kanske inte lika glad dagen efter när han ville läska sig, men han tål vatten han också.
ha det gött i värmen
Bi-Gitta

RSS 2.0