Julen överstånden

Jag har blivit utvald att skriva den här dagboken det kommande året. Jag kallas för Bi-Gitta och är en av arbetsbina. Ett arbetsbi har många funktioner, vi samlar pollen till våra larver, gör honung enligt gamla traditioner, gör vax och håller värmen i kupan. Ja jag har andra bisysslor också, detta året skall jag resa med Ib och fungera som tolk mellan olika samhällen.

Då var julen över och lite lugn och ro innan nyår tar vid. Ägaren till husen, alltså Ib har ställt in öl till drönarna, så det blir ingen hjälp därifrån som vanligt, de kollar sporten och latar sig.

Mitt arbete idag har varit att mata Drottningen Ursula, hon har haft fullt upp med att fostra de nya arbetsbina som har kommit in till samhället. De skall läras att läsa så de kan skriva kontrakt med Ib senare i vår.

Till nyår skall vi ha bal som traditionerna bjuder. Det blir mellan fjärde och femte ramen för där finns inga ägg eller larver för tillfället. Så imorgon skall det städas och fejas så det blir ett trevligt kalas. Nyårsraketer har i år blivit förbjudna inomhus då det ryker så mycket (vi kan inte skilja på om det är raketer eller Ib som hälsar på).

image2


RSS 2.0