Besiktning

Efter en hektisk peroid med massor av torka och inga maskrosor så är det ett bra kastanjedrag. Även hallon och andra bärbuskar blommar nu., men det är dåligt med nektar för det har varit för torrt. Måndagens regn hjälpte inte mycket på det , det hadde behövts ett par dygn till med nederbörd. Vi kunde "lånat" lite av melleneuropas vattenmassor. Det har endast kommit på en skattlåda på vårt samhälle de andra står fortfarande på yngellådor, så det är väl inte det mest framstående år vi har framför oss. Drottningodlingen är bestämd till fredagen den 13:e juni, undras om det är ett varsel eller de litar på sin skicklighet??
Ibs bil fick bytat hjullager så oljudet minskade, då kom han på att den skulle besiktigas den och också. Han hadde inte riktigt koll på när det skulle ha gjorts, så det blev lite panik i lägret innan han fick en tid till besiktningen. det blev en runda till Trelleborg för att hämta hans mor och sen hem igen för att lämna av honom så hon kunde ta bilen med sig tillbaka. Han hadde fått en tid till dagen efter kl 13.20 i Simrishamn!!. Till saken hör att det hadde blivit körförbud efter söndagen och detta var den enda tiden de närmsta fjorton dagarna. Men bilen är besiktigad nu. Det var dåligt med ljus i ladan där var han fixade med bilen så det skall åtgärdas idag, Sven kommer och skall hjälpa Ib med att hänga upp ett par ljusrörsarmaturer. Där blir kanske så ljust att han hittar sina grejor.
flyg lungt i sommar
Bi-Gitta

Omlarvning

Idag skulle det skett, en omlarvning för att skapa nya drottningar. Tyvärr har vi inte tumme med vädergudarna, för det har inte bara varit lite kyligt, avsaknaden av regn har blivit helt påtaglig nu. Vi drar inte in någon honung längre utan det går åt för att livnära oss själva. Så skörden från rapshonungen kommer inte att bli så stor som vi har hoppats på. Draget från maskrosorna första omgången blev inte heller mycket att hänga i julgranen. Nu hoppas vi på lite mer nederbörd från himlen och högre tempratur. Snickeriet pågår för fulla muggar i verkstaden, nu har det blivit inköpt en ny bandsåg, så nu är det gott om sågspån utan att Ib behöver skaka på huvudet. Bara han kan hålla fingrarna i styr så han inte skadar sig!!
det skulle vara en runda med polarna på hojarna idag men Ib skulle larva om,  vilket tyvärr inte blev av. Men vi statsar att på nästa onsdag skall det ske. Det skall sättas en andra skattelåda för att det skall bli ett lyckat resultat. Det kommer en utförlig beskrivning hur det skall gå tillväga för att få nya drottningar.
ha en skön Onsdag
Bi-Gitta

SOFFAN

image25

Nu är den inoljad efter alla konstens regler. Så då petar vi en bild eller två på den också

image26

Flytt

Idag har vi flyttat på två samhällen som skall stå i Fogdarp hos en kompis till Ib. De var inte så intresserade att flytta så det fick bli en del övertalning för att få dem stanna i huset under flyttningen. Drottningen där ville hellre stanna kvar för det finns mycket Maskrosor där och det är hon rätt så förtjust i. det blir en så smörig honung när den görs på Maskrosor. De kommer att få det bra där för där finns ett stort rapsfält så det kommer till att bli mycket honung. Men det börjar ändå med Maskrosor och Hallon och då kommer vi till den berömda klausulen i kontraktet att är ramen märkt med H skall hallonhonung dit och är det märkt med M skall givetvis Maskrosorna dit. Så det är ett evigt kollande innan man kan lägga det på plats. Tur den token inte har likadant angående pollen för då hade det blivit rena vimset.


RSS 2.0