Moppe-Helg

Då har det varit mc-helg. Vi var i Trelleborg och besökte Ibs bägge föräldrar, bjöd in oss på middag med kaffe. Inte bara snål, smart också. Vi fick en kanontur med stelfrusna fingrar och rosiga kinder. Söndagen fortsatte i samma tema, ut med moppen och kasade runt i NV Skåne med samma klena resultat som i lördags. Han är en kylling, han klarade inte mer än två timmar sen var vi hemma igen.

Rätt skönt för det blev att packa resten av söndagen för en pilsnertur till England. Ib var sugen på en ale, så vi flög iväg måndageftermiddag precis när ni andra fick snö i fejset. Då satt vi och myste på Kastrup och drack Jägermeister. På kvällen kom vi till Cambridge, dönade in på hotellet och kastade av oss packning och dyl. Vi åkte ner till den härliga byn och sögs in på första bästa pub Castle Inn (tror jag att den hette) och inmundigade en äkta Ale. Sen en rundtur på stan och tittade på deras hus och kyrkor, det är värt med en tripp dit bara för att titta på arkitektur. Landade in sent på en fiskrestaurang och fick Sea-Bass, trodde det skulle komma ut ur öronen på Ib, som han stoppade i sig.

Nu är vi tillbaks och skall få sova hemma!!

Ha det gött

Bi-Gitta


Heltidaren

Nu har gubben jobbat en vecka och han rör sig fortfarande.  Hos oss har det inte hänt mycket, men i lördags var det fint väder och vi var ute och kollade in vad som blommar. så nu är livet igång med att samla in. vi förbereder Ursula så hon kan komma igång med ägglägningen igen. Det rensas duktigt i kupan, allt gammalt åker ut. Så nu ser vi alla fram emot våren, även Ib.
ha det sött
Bi-Gitta


Frisk Påg

Imorgon skall Ib bekänna färg efter varit sjuk under en längre tid så skall han börja jobba heltid. Det kommer vara konstigt att han inte fördriver tiden ute hos oss med att berätta dåliga vitsar och spela hårdrockslåtar så det skramlar ända in till grannen. Så nu skall vi alla se vad för virke han är gjord av, eller det bara är sillamjölke!! Jag är mest fundersam vad de på Ibs jobb kommer till att säga, undras om alla vill ha honom tillbaks, han är känd som mailbombare och "pain in ass" men vi hoppas att kollegerna överlever.

Vad vi har förstått så är det fler nya bi-odlare på gång. Ib har visst hittat kupor från någon som har slutat, hur man nu kan göra det? vi som är så trevliga! På tisdag skall Ib och Helena gå på kurs för att lära sig att hantera bin.  
Får väl sätta in en bild på den "klene".
ha det sött
Bi-Gitta

image23


Ny Biodlare

Helena skall berika slätten vid St Harrie med nya medlemmar av vår stam, så jag hoppas att hon har kontaktat bönderna runtomkring så de har sått Raps så de har något att göra. Ryktet går att hon har en stor svart katt som skall vara en fena på att jaga möss och det är tacksamt för oss för sådana ligister vill vi inte ha in i våra hus. De tuggar itu våra vaxceller för att komma åt honungen.

RSS 2.0