Fler svärmar!

Hej Alla
Nu har vi fått in en ny svärm till med små arga bin, de är minnsan inte nådiga. Tre meter är säkerhetsavståndet innan de anfaller, så där skall bytas drottning först av alla. Det tar ett par månader innan de lugnar sig så det kommer till att flyttas så gubben kan traska runt på tomten utan att klä sig för fullt. Det är snart på G med nya drottningar också, det blev lite ruckat på grund avv grabbarnas påhitt och sjukhusets behandling av patienter.Men honungen flödar in vad vi kan se, inte i alla hus för det är lite småslött i några, de har inte kommit igång med ägglägning av rätt dimension.
Han har avslutat sin behandling av cellgift, lite tidigare än vad han själv ville. Men har man det illamåendet och inte får rätt på det så skadar det kanske mer än det hjälper. Så nu kommer kontrollerna på löpande band här med röntgen och blodprov i massor för att se om det har minskat något. Annars kan det bli lite tufft till jul kan jag tänka mig, för då hade han tänkt att vara i full gång med arbete och annat. Kroppen är lite slö just nu, det är hela han förresten, men nu försöker han få lite krafter tillbaka så han kan fixa nästa kur.
Grabbarna hans, har börjat rumstera i hans hus och lagt in lite sten och ersatt det jordtramade golvet, nästa vecka pratas det om gjutning och mer arbete. det kanske blir beboligt till hösten, man vet aldrig vad som händer här ute på landet i de vilda ko-markerna..
Nu kan man knappt vara ute på kvällarna, för korna råmar i ett. Är de inte brunstiga (saknar en redig tjur) så tycker de inte att de har vatten så det räcker eller gräset är inte gott nog. Det är minnsan inte lätt att vara kvinna på fyra ben med fyra magar.
Ha det sött
Bi-Gitta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0